Läs med webReader
Välkommen till min hemsida!

Jag heter Björn Johansson och bor med min sambo Maria i Linköping. Det är om mina olika intressen jag vill berätta lite på dessa sidor.

Med dryga 32 år inom datorbranschen här i Linköping på DATASAAB, Ericsson Information Systems, Programatic och Ericsson Radio har jag haft nöjet att delta i och på nära håll fått följa delar av dator- och mobil-telefon-utvecklingen inom SAAB- resp. Ericsson-koncernerna. År 2003 lämnade jag som avtals-pensionär plats för yngre kollegor på Ericsson AB.

1980 var vi några släktforskare här i Linköping som bildade Föreningen för datorhjälp i släktforskningen, DIS. Under de första 20 åren deltog jag i styrelsearbetet, som programmerare av delar av DISGEN och som redaktör för medlemstidningen DISKULOGEN. Under 2006 ledde jag en grupp som aktiverade de östgötska DIS-medlemmarna med informationsträffar och samvaro över en kopp kaffe. I februari 2007 bildades DIS 8:e regionförening, DIS-Filbyter, som fortsätter arrangera träffar av olika slag runt om i länet. Själv fokuserar jag närmast på att vidareutveckla delar av släktforskarprogrammet DISGEN.

Släkt/hembygdsforskning och dator/multi-media-användning fortsätter att fånga mitt intresse!

Under min yrkesverksamma tid var jag som privatflygare aktiv medlem i Linköpings Flygklubb och Frivilliga Flygkåren. En begynnande åldersdiabetes 2002 satte tyvärr stopp för denna trevliga reseform. Från 2005 är jag istället förnöjd husbilsförare som på detta förträffliga sätt utan jäkt kan bese hembygd, besöka arkiv m.m.!

För en del av sidorna kan det krävas lösenord som endast ger berörda som släktingar, vänner, DIS-medlemmar, m.fl. tillträde.

Har du, som släkting eller likasinnad i dessa intressen, synpunkter eller kommentarer kring innehållet på sidorna är du välkommen att höra av dig! Min e-postadress är  
 


Uppdaterad 2009-10-04